Împrejurimi

Transalpina

Cea mai inalta sosea din Romania, drumul regelui cum mai este ea denumita, porneste din Jina si taie muntii chiar pe granita dintre judetele Alba si Sibiu, printre paduri dese de brad.

Tot mergand pe ea vei da peste un lac de acumulare, lacul Oasa. Si continuand drumul ajungi la Obarsia Lotrului de unde ai 2 variante: mergi la stanga spre Valea Oltului si te intorci la Sibiu sau o iei drept spre Ranca si vezi partea cea mai spectaculoasa a acestui drum. Intoarcerea spre Sibiu dureaza insa mai mult pe aici.

Rai romanesc
transfagarasan Rai Romanesc

Transfagarasan

Printre cele mai spectaculoase obiective turistice de langa Sibiu este Transfagarasan. Urcand dinspre Cartisoara intalnesti pe soseaua serpuinda Balea Cascada si, mai sus Balea Lac.

Iarna, desi drumul este acoperit cu zapada, poti urca cu masina pana la Balea Cascada si de acolo sa iei telecabina pana in varf.

Din pacate, pe cat este de frumos acest drum, pe atat este de aglomerat, iar in weekendurile de vara am facut si 3 ore de la Cartisoara pana in varf.

Privelistea Transilvaniei vazuta de acolo merita insa chinul de a ajunge.

Schitul Foltea

În munții care ocrotesc Săliștea Sibiului se află un loc binecuvântat de Dumnezeu, sfințit de rugăciunile isihaștilor și mărturisitorilor pentru Ortodoxie din Transilvania. Istoria așezământului de la Foltea, sau de la Fântâna Foltii, cum mai este cunoscut în zonă, este marcată de doi mari mărturisitori: Sfântul Visarion Sarai și ieromonahul Arsenie Boca

Rai Romanesc Schitul Foltea
icoane pe sticla Sibiel Rai romanesc

Muzeul de Icoane pe sticla de la Sibiel

Muzeul Pr. Zosim Oancea din Sibiel gǎzduieşte cea mai mare expoziţie de icoane pe sticlǎ din Transilvania existentǎ astǎzi, o splendoare de creativitate artisticǎ de inspiraţie religioasǎ nǎscutǎ din bogǎţia tradiţiei creştine ortodoxe şi din fantezia extraordinarǎ a pictorilor ţǎrani români.

Poiana Soarelui

Expoziția de sculptura din lemn de la Poiana Soarelui, județul Sibiu, ce conține opere spectaculoase de arta contemporană realizate în anii 80 de artiști români, este repusă în valoare prin amenajarea unui traseu turistic destinat drumețiilor. Traseul "Poteca Soarelui. Cultura lemnului. Săliștea Sibiului" este marcat pe o distanță de aproximativ 8 km și va fi inaugurat în data de 28 august, în prezența artiștilor care au realizat operele de artă expuse în natură, alături de turiști amatori de drumeții.

Poiana Soarelui
podul minciunilor

Podul Minciunilor si orasul Sibiu

Podul Minciunilor (Lügenbrücke, în limba germană) sau Podul Culcat (Liegenbrücke) este cel mai vechi pod de fontă încă funcțional de pe teritoriul României.

Acesta a fost inaugurat în decembrie 1860 și face legătura între Piața Mică și Piața Huet din Sibiu. Podul Minciunilor, de fapt o pasarelă pietonală, trece pe deasupra străzii Ocna, care unește Orașul de Sus cu Orașul de Jos.

Biserica Evanghelica din Sibiu

Daca Sibiul ar trebui sa declare o anumita locatie drept emblema, atunci cu siguranta Biserica Evanghelica este cea mai potrivita pentru a purta aceasta distinctie. Cladire impunatoare ce se afla in centrul vechi al orasului are in componenta un turn de peste 73 de metri ce este vizibil din aproape fiecare colt al Sibiului. Pe langa arhitectura in stil gotic de o frumuste deosebita care o incadreaza intre locurile unice din lume, Biserica Evanghelica gazduieste cea mai mare orga din Sud-Estul Europei, fiind adusa in incinta acesteia tocmai in anul 1585. Si astazi doritorii se pot delecta cu numere artistice de mare profunzime.

Biserica Evanghelica din Sibiu
ocna Sibiului

Ocna Sibiului

Lacurile Ocna Sibiului sunt locul miraculos dintre munti unde gasesti frumusetea marii si minunile terapiei naturale cu sare si namol.

Statiunea Ocna Sibiului este situata la 15 km de municipiul Sibiu.

Accesul este foarte usor, putandu-se face cu masina sau cu mijloacele de transport in comun (tren, autobuz).

Pe buna dreptate statiunea este denumita Litoralul Ardealului. Vino sa te convingi cat de minunat este sa ai marea la munte!

Paltinis

Frumusetea Sibiului nu ar fi completa daca in vizita imprejurimilor nu adaugati si zona Paltinis. Statiune amplasata la 1422 m (cea mai mare altitudine din Romania) este iubita atat pe timp de vara pentru drumetii, insa, mai ales iarna de iubitorii sporturilor pe zapada. Din Paltinis se pot face excursii in Muntii Cindrel sau in Rezervatia Iezerele Cibinului. Padurile de brad ofera o priveliste minunata, in timp ce o vizita la Casa memoriala Constantin Noica ne aduce aminte de oameni importanti care au scris istoria. Un alt obiectiv important eeste Schitul, o bisericuta din lemn construita tocmai in deceniul trei al secolului douazeci.

paltinis